Wednesday, January 28, 2015

ЗЕЛЕНИ ГАДАФИЈЕВ ОТПОР: НАТО је изгубио рат, сада се игра по нашим правилима!











Piše Milan Santrač


 

ЗЕЛЕНИ ГАДАФИЈЕВ ОТПОР: НАТО је изгубио рат, сада се игра по нашим правилима!

Послије 2011. године свима се учинило да је Зелени отпор, кога чине Гадафијеве присталице, престао да постоји. Међутим, оно што је мало ко знао, јесте да је Зелени отпор искористио вријеме да појача своје редове, организује нову стратегију и матира окупатора у Либији. Официр Зеленог отпора за тајне и специјалне операције Стивен Гул, одобрио је да свијет, а Срби међу првима, сазнају шта се тачно дешава у Либији, шта је са Зеленим отпором и која је нова стратегија.

libyan-army

О нама, Зеленом отпору

Већина великих оружја и племенских бораца у Либији су сада дио Зеленог отпора. Они одговарају само племенитим, патриотским и часним племенским вођама и зеленој команди. Ово нам је дало могућност да неутрализујемо пацове на бојном пољу, а да нас нико не осумњичи, под именом Националне армије. Различитим заставама али са истом идејом планирамо да уништимо све НАТО пацове, прије оснивања кредибилне владе. Пацови су Либијци који су се продали НАТО-у.
У неким ранијим  текстовима може се прочитати шта су све радили борци Националне либијске армије. Све до сада није се откривало јавности ко стоји иза њих, већ су представљани само као борци племена, углавном Варшфане и Зинтана.
Гадафија нема, тако да нема ко да нас заустави да употребимо било коју врсту оружја против пацова. Ми смо изабрали да их уништимо са топлотним наоружањем, оружјима које пали све. Одлука које оружје бирамо је наша.
Не знам да ли знате да у Египту постоји велики зелени политички покрет, који ради као свака скупштина. Имају своје мандате, ауторитет и везу са Зеленим отпором.

О Мисрати

Мисрата је приобални град на сјеверу Либије, и један од првих градова који је почео лажну револуцију против Моамера Гадафија. Становништво Мисрате је јеврејског и турског поријекла, те је њихова блиска веза са ционистима омогућила да паклени ционистички план уништења Либије почне баш у том граду.
Сада, Мисрата умире спором и болном смрћу. Ми ћемо се постарати да их елиминишемо. Ови људи држе више затвореника него било која друга војна јединица у Либији. Уједињени са Ал Каидом убијају много. Зато се герилским ратовањем иде на то да се они ослабе на бојном пољу тако што се смањује њихов број, уништава се опрема и логистика. Иде се на то да Мисрата отвори своје затворе за инспекцију, размијени затворенике, да ослободи све затворенике или да дозволи Црвеном полумјесецу да се побрине за затворенике.
Затвореници у Мисрати
Овај рат је превише скуп у погледу ресурса, људи и опстанка. Они не могу то себи заувјек да омогућавају, али ми смо спремни да издржимо докле год буде требало.
За сада имамо доста ресурса, злата и оружја, и нико нас не може спријечити да урадимо било шта Мисрати.
Једини разлог зашто нисмо искористили неко опасније оружје да уништимо цијели  град Мисрату јесу затвореници и велики број Либијаца који подржавају Зелену Либију унутар Мисрате.
Сваким даном ова банда има мању моћ . Неки њени лидери су побјегли у Европу и питање је времена када ће Мисрата пасти.
Мисрата и друге НАТО-ове фракције бомбардују нафтне и гасне цјевоводе. Сјетите се, они су почели рат због ресурса, материјала и преузимања моћи. Ако униште све ресурсе шта ће имати? НАТО им неће финансијски помоћи. НАТО заправо њима продаје оружје, задужује их, и то врло скупо. Како су цијене нафте оборене од стране алијансе Зеленог отпора, ови момци ће ускоро банкротирати, јер не могу да плате Ал Каидине плаћенике, а те пропалице неће ратовати  бесплатно.

О Калифи Хафтару

KalifaКалифа Хафтар је војни генерал, који се последњих година у Бенгазију сукобљава са исламистичким групама попут Ансар ел Шарије, пипцима разгранате Ал Каиде.
Калифа Хафтар је у врло тешкој ситуацији, јер су његове амбиције да постане нови Моамер Гадафи практично неоствариве.
Калифа има 70 година, колико и Моамар Гадафи, и може само остати војни лидер, али никако политички лидер или вођа Либијаца.
Либијци су свјесни тога да је Калифа Хафтар заправо ЦИА-ин човјек, који је два пута издао Моамера Гадафија, те да је један од организатора рата против Џамахирије.
Оба његова сина Садам Хафтар и Белгакем Хафтар украли су новац од либијског народа, што додатно онемогућава Хафтара да послије рата постане лидер Либије. Након рата Хафтар се мора пензионисати, а потом одговорити на нека питања.

О младим либијским пацовима и Ал Каиди

Млади људи у Аџдабији, заливу Сидра и Бенгазију који су били заведени, окренули су се против оних којих су заступали НАТО-ову пропаганду и празни “Дубаи” животни стил. Има превише борби између пацова, Ал Каиде и других исламистичкиих фракција. Њихова бројност је све мања, толико да не могу ни да размишљају о оснивању своје шеријатске владе или неке заједнице.
Пацови немају праву дисциплиновану армију. Не можете звати дјецу од 12 до 25 година која се боре под утицајем дрога армијом. Ови млади људи нису обучена професионална армија. Они убијају било кога без питања, због параноје, што је довело до тога да имају велики број непријатеља.
Спаљивање имовине, џамија и пословних зграда широм Либије обиљежја су ових отпадника, Ал Каиде и окупатора. Зелени отпор не пали јавну и приватну имовину. Зелена армија има јасне мете и мисије. Паљење тржних центара који дозвољавају људима оба пола да купују и нафтних складишта је дјело НАТО-ових банди и Ал Каиде. Када се борите за ресурсе и приморани сте да их спалите, то је један вид пораза и губитка контроле. Ако их све спалите, онда немате ништа, као ни сигурност од НАТО-а.

Однос са свјетским силама

Француска и НАТО не могу више да користе неправедну резолуцију да уђу под лажним изговором у Либију. Египат и Алжир су у Каирској декларацији потписали да ће се директно и војно супротставити овој стратегији и агресорима што ће довести до опасних последица. Пацови неће моћи да користе ни египатску ни алжирску границу, биће ухваћени у клопци.
Стратешка алијанса Зеленог отпора и обавјештајне службе је проширена. НАТО сада игра по нашим правилима, а у супротном убијамо све њихове агенте на тлу Либије. Нема компромиса по овом питању. Ми не можемо да штитимо њихове амбасаде и особље из много разлога. Прво, ни ми сами немамо адекватну безбједност, па не можемо гарантовати ни њихову, а као друго, они су агресори.
Кина, Иран, Сјеверна Кореја и Русија су наши савезници. Могу нам пружити нуклеарну помоћ, али тада ће сви изгубити. Овај рат је постао превише скуп за САД и многе НАТО-ове чланице. Они сада признају да желе дипломатију са Зеленим отпором, отворену дипломатију са директним предсједничким линијама за безусловни разговор.
Радије ће градити своју домаћу економију него непредвидиви либијски рат, који их брзо окружује, потпаљује и води у Трећи свјетски рат. Они желе да се ово брзо заврши. Сада мијењају своју страну, али упркос томе ми смо донирали 229 милијарди евра у оружју сваком антиимперијалистичком ратном позоришту на свијету.


Све информације су преузете од официра Зеленог отпора за тајне и специјалне операције Стивена Гула





Преузето са србски ФБ репортер

 

No comments:

Post a Comment