Sunday, June 30, 2013

KAD TRAVARKA I DOMAĆICA POSTANE BOGATA DOBROTVORKA


KAD  TRAVARKA  I  DOMAĆICA POSTANE  BOGATA  DOBROTVORKA 






Srpsko dno isplivalo je na površinu! Dragica Nikolić, žena bivšeg građevinskog tehničara-terenca , kragujevačkog grobara a sadašnjeg predsjednika Srbije, Tomislava Nikolića, postala je takozvana prva dama. Od tog momenta, ova tragikomična pojava ne izlazi iz škola , bolnica,  fakulteta, biblioteka, muzeja, arheoloških lokaliteta, naučnih rasprava…Ova neuka žena , po svim mjerilima baba, nalazi se u stanju novog djevojaštva , prenemaže se pred kamerama, oblači kao preljubnica iz tv- sapunica i pokušava svim silama da se predstavi kao duhom bogata dobrotvorka.

                    

Stvar je potpuno suprotna: ona je slika i prilika opšte duhovne bijede, a njenu humanitarnu fondaciju pomažu i vode lica sa kriminalnim biografijama.  Upraviteljka njenog fonda je Violeta Karić, okrivljena za pljačku stambenog i poslovnog prostora u "aferi Mobtel"  a donator joj je i Miodrag Kostić-Kole, tajkun koji još nije kažnjen za multmilionske prevare i pljačke. Na poklonjenje joj dolazi i Bojan Pajtić sa buketima cvijeća, šaljući poruku da je sluga pokoran i da je spreman na podjelu plijena. Da li je ova žena , koja sebe u javnosti predstavlja kao ikonopisca i skupljačicu ljekovitog bilja, opasna koliko je i smiješna?


Dragica Nikolić, do nedavno sakupljačica ljekovitog bilja, danas sakuplja novavc i imovinu od režimskih tajkuna, preko svoje fondaciji u kojoj prima sve vrste donacija, u novcu i "naturalno".

Najveći lopovi u Srbiji, najbrže su shvatili o čemu se ovdje radi! U toku je sezona novih iskupljivanja grijehova u robi i novcu pa je tako i predsednik "MK Grupe" Miodrag Kostić-Kole, početkom juna 2013. godine, riješio  da svoju porodičnu kuću u Petrovaradinu prepiše na Institut za zdravstvenu zaštitu djece i omladine Vojvodine.

Ova primopredaja  dešavala se u prisustvu Dragice Nikolić, koja se u Kostićevoj kući pojavila u dva svojstva: kao žena Tomislava Nikolića koja šalje poruku iz predsedništva da je Kostić zaštićen i kao režimska blagajnica, kojoj tajkun plaća zaštitu.

Umjesto da odgovara pred sudovima ove zemlje zbog niza multimilionskih prevara, Miodrag Kostić, zahvaljujući naprednjačko - demokratskoj pljački i dalje širi svoju imperiju jer on treba njima a oni trebaju njemu!
Ovom skandaloznom i besramnom događaju pridružio se i Bojan Pajtić, sa kitom cveća, klanjajući se Dragici do zemlje, šaljući tako poruku naprednjačkim partnerima da će opljačkano pošteno dijeliti sa njima.

Da bi sve ostalo unutar porodice, kako i priliči pravoj mafiji, Dragica Nikolić je postavila za članice Upravnog odbora fondacije, svoje snajke Milenu i Milicu, udate za njene sinove Branislava i Radomira. "Poslovni prostor" fonda se nalazi odmah do vrata kabineta Tomislava Nikolića. Tako je dojučerašnja travarka Dragica postala prva žena nekog srpskog vladara novijih vremena, koju je muž službeno uselio u Predsjedništvo Srbije, zajedno sa djecom, snajkama i ostalom mnogobrojnom rodbinom.


Tomina Dragica, domaćica, travarka, izbezumljena je od sreće ! Nosi suknje sa šlicom, paradira u najskupljoj garderobi kupljenoj u eminentnim svjetskim modnim kućama, doživljava svoje drugo djevojaštvo, ali još uvijek ide gladnih očiju, željnih svega. Ne tako davno, hrvatski "Jutarnji list" je pisao kako Nikolićeva supruga u službenom vozilu obilazi skupe butike po Beogradu, i iznio podatak da je samo za talijanske cipele marke Elisabetta Franchi platila 200 hiljada dinara. Iz ovog se vidi da su naše komšije Hrvati više upoznati kako troši novac supruga srpskog predsjednika nego gradjani Srbije. Sve čini da zaboravi svoju prošlost, ali ne ide!  Ipak je ona žena bivšeg građevinca - terenca , kragujevačkog grobara!

U pomoć njenoj stalnoj terapiji od kompleksa niže vrijednosti, priskočili su i mediji. Došlo je do provale nezapamćenog udvaranja u srpskoj štampi, koja na udarnim mjestima klikće kako je Dragica Nikolić otvorila Bazar na Beogradskom Sajmu , posjetila prirodnjački muzej , obišla Istorijski muzej , uveličala otvaranje muzeja Srpske pravoslavne crkve , posjetila porodilište , obišla  bolnicu u Novom Pazaru , posjetila Sajam knjiga , sa ministrom kulture  obišla arheološki lokalitet Viminacijum i t.d. 


U srpskoj istoriji su zapamćene razne nevoljene vladarke, poput kraljice Drage Mašin ali ni jedna od njih nije bila neobrazovana. Svaka od njih je bila školovana, govorila je strane jezike i poznavala brojne vještine ophođenja, pravila komunikacije i znala gdje joj je mjesto u društvu.

U godini kada je pljačkom i veleizdajom došlo do potpunog poraza srpske nacionalne i državne ideje, pokušaj stvaranja institucije "prve dame" sa osobom kakva je Dragica Nikolić, više je nego drzak.
Srećom po ojađeni narod, za Dragicu-sakupljačicu trava , više nema nade. Kasno je da jedna šumadijska travarka i domaćica u odmaklim godinama ode u školu za dame. Kad se staro drvo nakrivi, više niko ne može da ga ispravi!
                  

      Milan Santrač