Wednesday, July 1, 2015

SVE VIŠE LIČIMO NA BLISKI ISTOK















Piše Milan Santrač

      
              SVE  VIŠE  LIČIMO  NA  BLISKI  ISTOK


Evroskepticizam je bio opravdan, Evropa se ponovo dijeli na zapadnu i na istočnu, kao nekada Rimsko carstvo. Orbanovo tarabovanje ka jednoj balkanskoj zemlji govori da je Srbija poželjna u EU koliko i Sjeverna Koreja, a pritom postajemo evropski Meksiko. Orban je napravio ogradu visoku četiri metra, mada je Sergej Bupka sa motkom preskakao šest metara. A, da ne govorimo o ovim novim izumima zvanim merdevine ili kliješta za sječenje žice. I Kineski zid je izgubio  svoju namjenu kada su Mongoli otkrili merdevine. Međutim, Orbanov postupak je opravdan, srpske granice šuplje su k'o ciganski doboš, a imigranti ulaze i izlaze kao kroz tržni centar. Naše vlasti kao da niko nije obavijestio da dijelovi glavnog grada sve više liče na Palestinu. Ako se ovim tempom nastavi rast broja imigranata, Beograd će se uskoro dijeliti na Istočni i na Bliskoistočni.


Mađarska je fizički zatvorila 175 kilometara granice prema Srbiji, istakao je Peter Sijarto, ministar spoljnih poslova Mađarske. Imperator Hadrijan je sličnu stvar napravio na granici između današnje Engleske i Škotske, kako bi sprečio ulazak divljih hordi na teritoriju Rimske imperije.

 


Tarabovanje na državnim granicama postalo je globalni trend. Kenija želi da se fizički odvoji od Somalije. Iran se izoluje prema Pakistanu, kamen međaš ukopan je između Indije i Bangladeša, dok se Brazil ograđuje od Paragvaja. Izrael nekoliko decenija gradi ogradu prema Palestini, dok se ovaj metod pokazao neuspješnim u Americi koja nije uspjela da se ogradi od Latinskih imenjaka. Prema podacima UN, Rusija je druga u svijetu po prilivu imigranata, odmah poslije SAD. Rusiju godišnje naseli šest miliona doseljenika.

 

Hungare je avlija prema Srbiji koštala 70 miliona evra. Riješile komšije da nam ojačaju granicu. Zapad nam je rušio mostove, a danas podižu ograde. Međutim, kada je govorio o tome kako štiti Evropu, Orban je zaboravio da napomene da je upravo ta Evropa sa svojim američkim makroima upropastila Irak, Libiju i Siriju. Te zemlje primale su na desetine hiljada stranih radnika, a sada su pretvorene u nešto između Niflhajma i Valhale.(ovo su imena za hladni sjeverni dio zemlje i dvorac Boga Odina prema nordijskoj mitologiji) Bilo bi pošteno da ta ista Evropa i Amerika pomognu tim ljudima, umjesto što ih nabacuju na nesrećni budžet Srbije.

U medijima se ponavlja floskula da imigranti preko Srbije dolaze u EU, a zanemaruje se činjenica da se ti isti imigranti iz EU (Grčka i Bugarska) preko Srbije vraćaju u tu istu EU.

 


I dok nam Evropa prebacuje da smo krivi za događaje koji su logični jedino ukoliko se tumače kao bezgraničnost svemira, do tada na beogradskoj štajgi situacija postaje kao na Bliskom Istoku. Autoputevi su nam puni imigranata koji pješače. Vučić kao da nije obavješten, čudi se postupku Mađarske i tvrdi da Srbija nema veze sa tim. On zaboravlja da nisu Mađari sugerisali srpskim carinicima na Preševu da puštaju u Srbiju sve što biciklom dolazi iz Makedonije ili iz Grčke.

 


Da smo pametni na administrativnoj granici Srbije sa Albanijom odavno bi postavili minsko polje radi sprječavanja bespravne sječe šume.
U Srbiju ulazi ko kako hoće, a mi kao da nemamo policiju koja čuva naše granice, mogu i mudžahedini komotno do Beča da se prošetaju. Ako počnu koristiti motore biće efikasniji od Osmanlija.

 


Ovaj zid trn je u oku i srpskim švercerima, a podizanje znak da je Hungaria na vrijeme prepoznala problem i da reaguje. Demokratija je ovdje u drugom planu, negdje iza odbrane od raznih izbjeglica i "izbeglica isilovaca". Ni u Njemačkoj decenijama nisu mislili o negativnom efektu turske radne snage, međutim sada kada je Njemačka postala lider po broju džamija i kada se širom zemlje vijore zastave Otomanskog carstva, Nijemci na Mađarski zid gledaju isto kao i na izgradnju kanalizacione mreže.

 

Iz zemalja zapadne Evrope imigrante po nekim kvotama dijele tako da ih gotovo uvijek vrate u neku od zemalja istočne Evrope, praveći od istoka geto. Regulativa Unije nalaže da ilegalne imigrante treba deportovati u zemlju Evrope, kroz čiju granicu su ušli u EU.
 


Paradoksi Evropske Unije  govore da je u muslimanskim zemljama poput Avganistana, Saudijske Arabije, Iraka, Pakistana ili Palestine, prosječna starost stanovništva od 17 do 19 godina. Evropljanin već danas prelazi 40. godina, dok će 2025. biti prosijedi pedesetogodišnjak, trom, ćelav i impotentan. Zna se, ko ne može da podigne pušku, ne može ni alatljiku kojom se prave djeca. Tako razoružan, posmatraće nemoćno kako se sve više muslimanske djece rađa i indoktrinira  fundamentalističkom ideologijom i nepravdom svijeta i okuplja za novo izvođenje stare revolucionarne drame.

 

Orban tvrdi da će zid prema Srbiji zaštititi Evropu, a zapravo zaštitiće i Srbiju od te i takve Evrope čije granice su naši preci branili tako što su svojim glavama tupili turske sablje. I dok nam istorija kuca na vrata,  ponašamo se kao  da mi zapravo živimo daleko od ovih problema, kao da živimo u Australiji.