Sunday, December 28, 2014

КРЕТЕНИЗАЦИЈА СРБИЈЕ













 Пише  Милан Сантрач

              КРЕТЕНИЗАЦИЈА   СРБИЈЕ 


кретенизација Србије












Подилажење најнижим поривима, најнижих слојева друштва зарад веће гледаности, величање глупости, исмијавање поремећених особа и уживање у баналном примитивизму, свађа, туча, воајериства , срамотних сцена крезавих, сисатих, полуписмених, изопачених, јесте квалитет који се Србији сервира перфидно кроз медије. Некад кад смо били кудикамо нормалније друштво и држава а сподобе које данас виђамо на телевизији су биле тамо гдје им је мјесто, од затвора, бордела, луднице, ибарске магистрале до клупа у близини жељезничке станице. Данас,  су то  јавне личности, дио естраде, булументе медијског мрака и пропасти.



Нажалост, то је само дио трагедије у којој живимо послије "ослобођења" медија чувеног 5. Октобра 2000. godine. Једноумље је остало, све вијести су исте, уређују их стране амбасаде, сумњиве безбедносне службе, невладине организације и странке на власти. Слобода, мисаона именица у земљи Србији окупираној и потлаченој се тумачи тако да је све дозвољено што је штетно, лоше, најгоре. Контрола путем медија, заглупљивање, дезинформисање, дезорјентисање су основне полуге окупатора који испира мозгове младим људима и инпутира им идеју да је пожељно бити лош, бахат, себичан, безосјећајан, неискрен. Али то је само дио трагедије опет кажем, медијска тортура којој је Србија изложена је много шира и гора. 


Кретенизација Србије је очигледан дио плана, глобалног плана сурове контроле народа. Kojoj  Влади треба интелигентан, здрав, образован, свјестан, информисан, продуховљен народ? Којим тајкунима, криминалцима, корпорацијама, којима је само профит битан, треба народ који зна и вјерује да новцем не можеш све  купити ?   Новац није једина вриједност,  постоји нешто што нема цијену. Наравно да им такав народ не треба и зато данас можемо чути да је Србима потребна промјена свијести , болни резови и слично.  Задатак медија је да све то што је настрано и језиво лијепо упакују и сервирају измученом народу као нови квалитет, као стандард, као истину и оно што је добро за њихову дјецу.

Заштитите своје ближње и себе од кретенизације.