Sunday, June 2, 2013

КУД ПЛОВИ ОВАЈ БРОД ?


 

 

 

Пише Милан Сантрач


             КУД ПЛОВИ ОВАЈ БРОД ?


У овом нашем безумном времену, док наши европејци, медијима самозадовољно екуменишу изнад наших глава на тему замjене Косовског Завjета и мита, Миланским едиктом, гурајући у мрак и заборав Христолику жртву Цара Лазара и Његово свjедочанство о Небеском Царству, неки од њих су , сачувај Боже , умислили да су реинкарнација самог Цара Константина, па се ево као Васељенски цареви појављују у свој својој моћи и слави, ни мање ни више, него на црквеном сабору, надамо се, још увијек Христове Православне Српске Цркве!


 
У времену и на мjесту гдjе се треба и може говорити само у Духу Божијем, чији се Свети Благослов прије засjедања на присутне епископе призива, ексклузивно право које ни Цар Душан Силни у својој моћи није хтио да користи, искористио је у својој моћи наш замислите, први потпредсjедник владе, Вучић ! Просвjетљен и он неким духом, европским ваљда, или којим већ, у стилу Цара Константина, пошто је на плавом небу угледао знак жутих звjездица и чуо глас овим побjеђуј на изборима, Вучић  покровитељски посjети сабор, и пророчки указа на појаву датума , европског , умjесто датума , српског, баш на датум Светога Вида и Светога Великомученика Цара Лазара Косовског, 28. јуна 2013. године послије Христа. Тада за Србију и за васцијело Српство трeба да почне нови календар, и ново мjерење времена и гледање на прошлост, садашњост и будућност. Још, ето само да владике на челу са патријархом сложно ускликну амин , и ето нас комплет свих, гле чуда, у царству земаљском, ето нас у дуго сањаној Европи гдjе ћемо моћи, сачувај нас Боже, да парадирамо улицама Содоме и Гоморе под бојама дуге.

"Многе ствари су једнако сагледане и из црквеног угла и из угла владе", рекао је Иринеј Буловић и додао да бриселски споразум сви разумију као избор, не онога што је пожељно већ онога што је сада  било могуће остварити. Заиста велика мудрост.

Да се оваквом логиком у вриjеме пред косовски бој управљао и честити Цар Лазар, а не Христовом духовном логиком важности прије свега Царства Небеског, данас Иринеј Буловић не би био православни Владика већ Муфтија, нити би Европа била оно што је до сада била, већ би давно постала калифат што јој се и овако припрема. Сам Бог зна да ли је и то боље од овога што се сад из Европе ваља на нас и што је сада зинуло да нас прогута.

Није узалуд остала изрека "Друмови ће пожелити  Турака, али  Турака нигдjе неће бити". Ово је сад, што се спрема зло да горе не може бити. Биjеда невиђена, а ми стадо чији пастири на окупу пола мудри, пола збуњени, умjесто по Духу и у Духу и у складу са Христовом науком, мудрују свjетски и бриселски опчињени мудрошћу замислите, првог подпредсjедника владе, Вучића . 


Боже свети, просвјетли им ум да виде шта раде !