Saturday, July 13, 2013

KAD SE "GOLUBOVI" PRELETACI USERU


 

 
KAD  SE  "GOLUBOVI"  PRELETACI  USERU

Redove Srpske napredne stranke gotovo svakodnevno popunjavaju preletaci iz drugih stranaka,opozicionih ali i onih iz vladajuce koalicije.Pri tome im programske razlike izmedju stranaka uopste ne predstavljaju problem.To znaci da je danas ideologija cijelog srpskog parlamenta ista: novac i moc a za narod niko ne brine.

Naprednjaci se hvale kako njihov Izvrsni odbor ne uspijeva da obradi sve pristupnice novopridoslih clanova.Njih je toliko da SNS trenutno broji izmedju 350 i 400 hiljada clanova.U ovoj stranci vjeruju da je glavni mamac jak lider i energija stranke.Jeste kako da nije,kad bi se zajebavali.Analiticari upozoravaju da je srpska politika bez jasne ideoloske identifikacije.

Oko 300 clanova iz SDPS-a,DS-a i DSS u Jagodini preslo je u SNS.Gradski odbor Socijaldemokratske partije Srbije,mjesni odbori Demokratske stranke i Demokratske stranke Srbije u Jagodini,skoro 300 clanova,potpisali su pristupnice Srpskoj naprednoj stranci. Ko poznaje Jagodince i njihov karakter,nece biti iznenadjen.Oni su spremni sve uciniti za licnu korist.I vjeru ce promijeniti ako vide da nesto mogu ucariti.

Srpskoj naprednoj stranci ne pristupaju samo odbornici opozicije vec i koalicionih partnera.U Subotici,Uzicu i Vranju citavi odbori DSS obukli su dresove naprednjaka.Samo u Subotici je u pitanju oko 500 osoba.Njihov primjer sledio je i pancevacki odbor URS-a.Dok u Ujedinjenim regionima tvrde da je bjezanje u najvecu stranku posledica procjene gdje se mogu ostvariti licni ciljevi,u SNS-u vjeruju da gradjani prepoznaju snagu vodje i stranke a ne sansu za posao ili korist.
Snaga vodje,koja budala u to moze vjerovati?

Stranka koju je osnovala CIA-a cijepajuci Srpsku radikalnu stranku,kojoj je program napisala Evropska unija i cije vodje za svaki potez trce u Brisel po odobrenje.To je snaga kojom se hvale.

U SNS priznaju da ne traze od svakog ko bi zelio da se prikljuci naprednjacima da pokaze sudsko uvjerenje da nije kaznjavan pa se u ovu stranku uclanio i Kurta i Murta.

Iz redova Demokratske strankemedju naprednjacima se nasao i nekadasnji predsjednik pozarevackog odbora DS kao i jedan odbornik iz Leskovca.Naprednjacima su prisli i predstavnici Lige socijaldemokrata iz Zrenjanina.Sve moj do mojega.

Analiticari ocjenjuju da nije rijec ni o kakvoj novoj pojavi jer su ovi preleti u Srbiji prisutni odavno i nazalost,predstavljaju obrazac ponasanja.Ljudima,jednostavno,programska opredjelenja i razlike nisu vazni.Oni samo vide priliku da budu u vlasti i iskoriste je za sebe.Problem je sto mi,kao drustvo,jos nismo nasli nacin da to sprijecimo a siguran sam da niko i ne zeli to sprecavati.

Na osnovu ovih preleta moze se vidjeti kakva se kadrovska politika vodi u strankama.Sve funkcionise po principu:da postave na polozaje one koje ce lako kontrolisati i koji ce krasti manje da bi oni na vrhu pokrali vise i kad im se prohtije prodaju ili poklone dio drzave da bi sebi obezbjedili mjesto u kurvi Evropi.
Isti ljudi koji su napustili DS,DSS,URS ili koju drugu stranku da bi presli u SNS napustice i naprednjake onog casa kada oni budu poceli da slabe,u to mozemo biti sigurni.

Zato i kazem da se "golubovi" koji mijenjaju jato uvijek,na kraju useru.

         Milan Santrac