Friday, May 1, 2020

SZO IZDALA SMJERNICE O SAMOZADOVOLJAVANJU MALE DJECE




Piše Milan Santrač



SZO IZDALA SMJERNICE O SAMOZADOVOLJAVANJU MALE DJECE










  •  Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je dokument „Standardi za seksualno obrazovanje u Evropi: Okvir za političare, nadležne u obrazovanju, zdravstvu i specijaliste“ u kojem se savjetuje da djeca budu podučavana o seksualnom samozadovoljavanju i transdženderizmu prije nego što nauče čak i da govore.
    SZO savjetuje da djeci uzrasta 0-4 godine budu pružene „informacije o uživanju i zadovoljstvu koje pruža dodirivanje sopstvenog tijela … masturbacija“.
    Takođe, djecu od malih nogu treba ohrabriti da „steknu svijest o džender identitetima“ i dati im „pravo da džender identitete istražuju“.

    U odjeljku koji se odnosi na uzraste 4-6 godina insistira se na tome da vaspitači „pruže informacije o istopolnim seksualnim odnosima“ i „pomognu djeci da razviju poštovanje prema različitim normama u vezi seksualnosti“.
    Naravno, u svijetu sa imalo duševnog zdravlja ni jedno dijete ovih uzrasta ne bi trebalo izložiti ma kakvim informacijama o seksu. 
    Mediji brižno čuvaju SZO od svake kritike.
    Društvene mreže uklanjaju materijal i ljude koji kritikuju smjernice SZO.
    S obzirom na to kakvu boleštinu globalno zdravstveno tijelo uvaljuje djeci, odluka Trampove administracije da prestane sa njenim finansiranjem svakim danom sve bolje izgleda.


    No comments:

    Post a Comment