Sunday, April 28, 2019

KATOLIČKI KARDINAL OPTUŽIO VATIKAN: BRUTALNO STE FALSIFIKOVALI SRPSKU ISTORIJU




Piše Milan Santrač



KATOLIČKI KARDINAL OPTUŽIO VATIKAN:
BRUTALNO STE FALSIFIKOVALI SRPSKU ISTORIJU
Katolički kardinal Rišard Pantel optužio je istorijsku instituciju Vatikana i Njemačke političke krugove za brutalno falsifikovanje srpske istorije u namjeri da se umanji značaj pravoslavlja.
Ovaj napad kardinala objavljen je u pismu koje je uputio glavnom odboru u Vatikanu za međunarodne odnose, prenosi Sputnik. U pismu stoji : Tvorci srpske falsifikovane istorije ne trude se samo da ospore porijeklo Srba, nego i sve srpske svetinje, a i sam srpski grb.
Duže od jednog vijeka traje nastojanje germansko-nordijske istorijske škole da nas ubijede da smo i dvoglavog orla i krst sa ocilima preuzeli od Vizantije. Ova kampanja imala je toliko uspjeha da je ova obmana ušla i u srpske udžbenike istorije.
Šta stvarno znače ocila na srpskom grbu?
Američki naučnici Volter Pitman i Villijam Rajan otkrili su da je prije više od pet hiljada i petsto godina p.n.e. Crno more bilo slatkovodno jezero na oko 50 metara ispod današnjeg nivoa.
Ova činjenica navodi na to da su četiri ogromne rijeke (Don, Dnjepar, Dnjestar i Dunav) imale jedno ušće. Ni na jednom drugom mjestu na planeti četiri velike rijeke ne ulivaju se na tako malom prostoru, praktično na jednom mjestu. Prateći antičku istoriju, ova otkrića navode na pretpostavku da se na ušću tih rijeka nalazila drevna civilizacija i grad Atlantida, jer je još u antičko doba Platon u svojim spisima naveo da je Atlantida potonula u more, kao i da je bila okružena sa četri velike rijeke.
Na ušću ove četiri rijeke zaista je postojala civilizacija. Ali to nije bila Atlantida (Atlantida je jedan sasvim drugačiji i mnogo stariji grad). Razlog zašto se miješaju Atlantida i zemlja Srba leži u tome što su pred ovom drevnom poplavom izbjegli Srbi nosili sa sobom dva predanja: jedno o gradu Atlantidi i drugo o svojoj kolijevci sa ušća četiri rijeke koju je progutalo more.
Od njih su za ove predaje čuli egipatski sveštenici, a od njih antički Grci koji su ih i zapisali. Srbi i danas za dijelove svog naroda koji žive van matične zemlje kažu da su u "rasijanju". Dakle, povlačeći se pred nadolazećim morem, sasvim logično, narod se kretao uzvodno dolinama ove četiri rijeke.
Oni Srbi koji su krenuli uzvodno dolinama rijeka Don i Dnjepar, kasnije su osnovali državu koja se i danas zove Rasija (Rusija). Oni Srbi koji su se povlačili uzvodno uz Dnjestar do danas su zadržali ime Srbi, sa odrednicom Lužički. Mišljenje je da su se i današnja Češka i Moravska zvale Srbija.