Sunday, June 14, 2020

ОТВОРЕНО ПИСМО АМЕРИЧКИМ ГРАЂАНИМА




Пише Милан Сантрач




ОТВОРЕНО  ПИСМО  АМЕРИЧКИМ  ГРАЂАНИМА

Драги моји Американци,
Ово што се дешава у УСА јесте за сваког нормалног човјека тужно али и веома потресно и забрињавајуће. Расизам је сам по себи зло, а немири било какве врсте никоме добра никада нису донијели, и сваки нормалан човјек не може и не треба ликовати над таквим ситуацијама, ма гдје се оне догодиле или створиле.

Међутим, као припадник једног народа, као Србин али и ваш суграђанин осјећам се више него позваним да прозборим ријеч, двије о свему томе што се дешава широм УСА.

У току су протести због нарушавања права једне етничке групе од стране друге, неки то чак зову и расизмом, који траје дуги низ година. Дубока држава, глобалисти умијешали су у све своје прсте па хушкају људе да се сукобљавају, да разбијају, да пљачкају. Протести су насилни, има насиља на обе стране, демократија је на испиту, и основна људска права и слободе су под знаком питања.

Замислите сада, да се неколико земаља удружи, па вам због тога уведу економске и свакакве друге санкције, а потом и војно интервенишу, јер су у вашој земљи угрожена људска права. Замислите да вам, послије војне интервенције, наметну предсједника, па Владу, и отму вам најврједније ресурсе које постоје у земљи. Звучи невјероватно, и у вама изазива бијес, зар не?! Успутно вам бомбама побију на хиљаде недужне дјеце, цивила, бомбама униште школе, мостове, болнице, најврједније фабрике, и затрују земљу осиромашеним уранијумом за наредних, ко зна колико, хиљада година, изазивајући епидемију  малигних болести, или мутација за непознати временски период.

Да, знам! Звучи невјероватно, а и који монструм би урадио тако нешто?!
Замислите, и размислите добро. Јер, то је оно што је Влада и војска УСА у ваше име радила по свијету деценијама уназад. То је оно што је америчка војска уз садејство осталих чланица НАТО пакта урадили мојој, маленој земљи Србији и мом народу. Са једном разликом , у Србији нису бахати и насилни полицајци убијали никога, ни малтретирали дјецу, већ су наоружане групе терориста почеле да убијају полицајце да би отцјепили дио српске територије. Како би се ви осјећали да неко сада покуша да отцијепи Минесоту, Тексас или неку другу државу? Да, лијепо сте прочитали, наоружане групе терориста, које је Влада УСА подржала, наоружала, а онда, без ОДОБРЕЊА  САВЈЕТА БЕЗБЈЕДНОСТИ УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА, бомбардовали Србију, и отели јој дио територије, на коме сте изградили војну базу, и чије руднике, и остале вриједне ресурсе сада ви контролишете. Замислите, на примјер да сада у Мајамију, нека држава изгради војну базу, и да контролише цијелу земљу из ње! Замислите све то, да се деси вама, као што је америчка војска то радила другим народима, по цијелом свијету, саопштавајући коко то ради у ваше име и како је то због ваше сигурности.

Хорор, зар не?! Е тај "хорор" носи ваша влада у ваше име а ви сте ћутали, нисте се против таквог понашања бунили већ сте подржавали све акције и ратове ваше војске.
Ови немири ће проћи, надам се без већих жртава и у корист правде, али када ће и да ли ће проћи овакве и сличне ситуације које је изазвала ваша влада у ваше име?!

Размислите, драги моји Американци, да ли постоји народ који тако нешто заслужује, и посебно размислите због чега вас мрзи скоро 65% људи ове планете. Не насједајте на пропаганду да вас мрзе јер сте супериорни, паметнији или бољи од других, јер ви то заиста нисте. Има народа, мањих или већих, који су у културном и цивилизацијском смислу далеко испред вас, као и оних који су испод вас, али вјерујте не мрзе вас због тога.

Зашто ово пишем? 
Зато, јер знам да сте у већини добри људи и да већина вас у ствари нема појма шта се дешава по свијету, да не знате шта ваша влада у ваше име ради осталим народима на планети. Зато што знам да у УСА, међу вама постоји мали број злих и моћних, богатих глобалиста који желе да поробе цијели свијет. Ви сте изманипулисани, и не можете да дођете до правих и тачних информација, од пропагандне машинерије, која вам годинама уназад пласира лажи, или само оно што та машинерија жели да знате. Дошло је вријеме када вам се указала шанса да зауставите зле гобалисте, да их изведете пред суд , казните и учините да амерички народ поново буде цијењен као некад. Сад је прилика да се освјестите јер имате проблеме у својој држави какве ваша војска деценијама проводи широм свијета. Прилика је да никад више не дозволите Влади да у ваше име терорише друге јер ти други желе са вама мир и сарадњу.

Заједно са вама, молићу се Богу, да се предсједник Доналд Трампп и његови сарадници успјешно обрачунају са дубоком државом, да пред лице правде изведу зле глобалисте, да смире ситуацију и поведу УСА путем мира и споразумјевања како у земљи тако и са свим државама и народима свијета.  

На крају мало историјског потсјећања: држава Србија је 1835. године имала Устав у којем је писало да сваки роб који ступи на тло Србије тог тренутка постаје слободан човјек а предсједник Линколн је укинуо ропство у УСА тек 1863. године. Већина српских манасира и цркава је саграђена у 13. и 14. вијеку а Колумбо је Америку открио 100 година касније. Најстарије налазиште цивилизације на тлу Европе, Лепенски вир, налази се у Србији. Три најзначајнија научника у историји човјечанства су Срби који су живјели и радили у УСА: Никола Тесла, Михајло Пупин, Милутин Миланковић. 
Све ово се, ваљда рачуна и нешто значи.
Списак значајних људи, научних и културних достигнућа која су човјечанству оставили Срби и Србија је велики али за ову прилику је довољно и оволико.