Saturday, November 16, 2013

DRŽAVNI VRH SRBIJE NIJE PIZDIN DIM





 









Piše Milan Santrač



DRŽAVNI   VRH    SRBIJE   NIJE   PIZDIN   DIM

Deviza, hljeba i igara (panem circences) kojom je Neron vladao pa i mnogi carevi i kraljevi poslije njega mogla bi u zemlji Srbiji biti uskoro zamijenjena sa novom, igre bez hljeba(circences sinae panem).  Vlast je pronašla način i narodu svakodnevno nudi igre u rijaliti emisijama televizija sa nacionalnom frekvencijom a koliko će još imati hljeba, niko ne zna?  Poznat po svojoj strahovladi, Neron je ponekad činio i nešto dobro za svoje građane. Kada su njegovi poreski izvršitelji prekoračivali ovlaštenja on ih je dovodio u arenu gdje bi na njih pustio gladne lavove. Postoji li neko u državi Srbiji ko želi, hoće i može da zaustavi privatne sudske izvršitelje koji su krenuli da sirotinji ogule kožu sa leđa?  Svima je jasno da nema jer oni koji bi trebali kontrolisati njihovu alavost su ih stvorili i kao bijesne pse pustili na narod.

Sudski izvršitelji i državni vrh svojim ponašanjem pokazuju da nisu pizdin dim već da su ozbiljni u namjeri da narodu otmu i zaplijene stvari iz domova koristeći pendrek metode. Poslije njihove naplate dugova mnogi će biti prisiljeni živjeti u karton naseljima a redovi za preturanje kontejnera će postati znatno duži.


Prethodna i sadašnja vlast su iste u odluci da izdaju Kosovo i Metohiju i da iz naroda iscijede poslednju crkavicu, ostavljajući veliku masu naroda, bukvalno, bez hljeba. Ali, ko jebe narod?  Važno je da su oni napunili vlastite džepove, da otvaraju sopstvene kompanije i da se dopadaju Briselu i Vašingtonu. Trebam li potsjećati na činjenicu kako na političke pozicije dolaze gologuzi sa imovinom koju nose u najlon kesi a da za kratko vrijeme postaju vlasnici po nekoliko kompanija? Prije slanja sudskih izvršitelja, državnih reketaša, Vučić, Nikolić i svi njihovi ministri, sekretari, podsekretai, direktori, članovi upravnih odbora u javnim preduzećima sistematski pljačkaju narod. Novac stavljaju na svoje lične račune ili račune kompanija koje su u njihovom vlasništvu. Potvrde ovakvog ponašanja su opljačkane i iz zemlje iznešene više od 50 milijardi dolara u vremenu od kako imamo "demokratsku" vlast, što su objavili i strani mediji. Možete li zamisliti kako bi se u Srbiji živjelo da je taj novac moguće vratiti?


I dok vlastodršci sve pokradoše i iznesoše iz zemlje novac čija bi svota, da je od njih pokradena, uzdrmala najveće i najbogatije zemlje oni na sirotinju šalju privatne sudske izvršitelje da plijene ljudima namještaj iz kuća za neplaćene račune struje, vode ili smeća. Zaklinjali su se Vučić i Nikolić da će srediti Kosovo i "sredili" su ga. Rekli su da će svi morati, ali ne i oni, stezati kaiševe i sad to primjenjuju. Nevjerovatno je kako uvijek pronalaze nove načine da pljačkaju. Rade to i preko sudskih izvršitelja. Donijeli su odluku da na naloge za prinudnu naplatu duga komunalnih usluga svoj faksimil stavlja i advokat, njihov čovjek, i da to od dužnika naplate dodatnih 6000 dinara. Kako su izdali 100 hiljada zahtjeva lako je izračunati da će na takav način od građana ukrasti oko pet miliona eura, samo što ne znamo kako će ih podijeliti između sebe? 


Drugo i važno pitanje je kako ti sudski izvršitelji vrše prinudnu naplatu? Kako su to radile dahije u vrijeme otomanskog carstva je mačiji kašalj za mjere koje oni primjenjuju? Podršku na terenu im pruža policija na način da građane najčešće vežu i drže ispred stana ili kuće, da ih komšije posmatraju, dok im iznose stvari. Niko ih ne pita da li su im, po ugovoru, pružene usluge, da li su imali grijanje, vodu, struju, da li im je smeće na vrijeme odvoženo? U Srbiji ne postoji zakon koji propisuje koje su osnovne, elementarne stvari potrebne za život i koje se ni u jednom slučaju ne smiju zaplenjivati. Ne postoji ni institut ličnog bankrota koji postoji u svim zapadnim zemljama pa kad čovjek ne može otplaćivati dugove u kratkom sudskom postupku provede proces bankrota i svi dugovi se otpišu. Privatni sudski izvršitelji su razvili vlastiti biznis oko prodaje zaplijenjene imovine građana kao i sa ucjenjivačima koji sa starijim ljudima, pod raznim prijetnjama, potpisuju ugovore o "doživotnom izdržavanju" i stanove predaju izvršiteljskoj mafiji.


"Usrećitelji" srpskog naroda, Vučić i njegovi ministri su na ovaj način samo u Beogradu "usrećili" više od 70 hiljada domaćinstava a koliko ih je u cijeloj Srbiji, sami Bog zna? Kakve mjere planiraju poduzeti vidjeće se u narednom periodu a do sada su svima pokazali da oni, to jest, državni vrh Srbije nisu pizdin dim već ozbilni vladari.


       




        



No comments:

Post a Comment